Hogyan került a rózsa, az örök virág, a virágok királynője a konyhába? Az ókori Róma rózsaőrülete, a kolostorkertek gyógynövénye, a kelet édes csemegéje különös utat járt be a gasztrotörténelemben. Vajon ma hogyan tudjuk értelmezni a rózsát, érettek és értők vagyunk-e ahhoz, hogy a rózsát megízleljük? Hogyan lehet ehető rózsánk a kertben, miként és mire használhatjuk fel, mik a rózsa szedésének, feldolgozásának írott és íratlan szabályai? Halmos Monika vetített képes előadása kóstolóval. Az előadás után a Rózsakóstoló című receptgyűjtemény megvásárlására, dedikálás.
Belépő: 3500 Ft/fő
Időpont: július 24. csütörtök 19:00
Helyszín: Virág Benedek Ház (1013 Budapest, Döbrentei utca 9.)
Rendezvényünkön kép- és hangfelvétel készülhet, melyet weboldalunkon és közösségi média felületeinken is felhasználhatunk!